Topoarch Engineering

[Servicii ]

Implicare în fiecare proiect
de la concept până la finalizare

[Servicii]

Serviciile noastre

Concept

Conceptul este cea mai creativă fază de proiectare și baza proiectului ce urmează a se dezvolta.

Arhitectură

Realizarea construcțiilor civile, fie publice, fie private, presupune elaborarea unui proiect pluridisciplinar care îngobeaza aportul mai multor specialiști.

Design interior

Ne place să creăm spații cu personalitate, identitate și originalitate, în care clienții noștri să se regăsească și care să le ofere o experiență unică, inducând o stare de bine și confort prin toate detaliile de design.

Urbanism

In etapele premergătoare obținerii autorizației de construcție, realizăm documentațiile de tip PUZ (plan urbanistic zonal) și PUD (plan urbanistic de detaliu).

Consultanță

Pentru orice tip de lucrare contractată, oferim îndrumare asupra viitoarelor acțiuni ce trebuiesc întreprinse la autoritățile competente în vederea solicitării/eliberării actelor necesare.

[Prima etapa]

Concept

Conceptul este cea mai creativă fază de proiectare și baza proiectului ce urmează a se dezvolta. Reprezintă materializarea ideilor și dorințelor beneficiarului, transpuse în elemente concrete: schițe, partiuri, scheme, volumetrii și care înglobează varii cerințe: adaptare la context, exigențe funcționale și estetice, de eficiență energetică, de respectare a legislației.

Conceptul de arhitectură se dezvoltă în urma conturării unei teme de proiectare ce sintetizează scopul proiectului, datele de amplasament, estimarea suprafețelor, necesitățile și dorințele, etapele de realizare, bugetul disponibil.

[Etapa a 2-a]

Arhitectură

Realizarea construcțiilor civile, fie publice, fie private, presupune elaborarea unui proiect pluridisciplinar care îngobeaza aportul mai multor specialiști (ingineri de structură, instalații, drumuri, tehnologii avansate).
Arhitectul are misiunea de a coordona toate aceste discipline participante pe tot parcursul realizării unui obiectiv: de la concept și execuție până la recepția la terminarea lucrărilor.
Așadar, rolul arhitectului este acela de a configura soluția spațială în ansamblu, de a îngloba și coordona proiectele de specialitate subordonate precum și de a integra o multitudine de materiale, detalii și soluții constructive într-un întreg unitar și coerent.
Fazele principale de proiectare:
Faza DTAC – pentru obținerea autorizației de construire. În funcție de particularitățile fiecărui proiect, procesul de autorizare este un demers complex și cuprinde varii etape, studii, avize, acorduri având drept scop final atât definitivarea soluției cu respectarea tuturor condițiilor/constrângerilor impuse de instituțiile avizatoare cât și obținerea dreptului de a construi. Această fază presupune de asemenea și realizarea proiectelor pe specialități faza DTAC, ca extrase din Proiectul Tehnic.
Faza Proiect Tehnic și Detalii de Execuție – pentru realizarea execuției Demararea execuției este condiționată de realizarea Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuție ce oferă informații suplimentare față de faza anterioară, fără de care execuția nu ar fi posibilă la nivelul de calitate impus de reglementările din domeniu. Această fază este deosebit de importantă deoarece cuprinde proiectele de detaliu pentru fiecare specialitate, listele de cantități pe categorii de lucrări iar, pentru proiectele complexe, proiectele tehnice ale specialităților conexe (sistematizare verticală – drumuri, peisagistică, infrastructură – apă, canalizare etc.)

Faza Asistență Tehnică

O condiție esențială pentru un rezultat de calitate este urmărirea respectării proiectului în timpul șantierului. În această etapă oferim asistență tehnică prin vizite periodice la șantier, adaptăm soluțiile unde se impune, vă sfătuim în alegerea materialelor și finisajelor, anticipăm eventualele probleme, oferim explicații pe marginea proiectului, realizăm detalii suplimentare acolo unde este cazul.

Faza As-Built HG 343/2017 care a modificat HG 273/1994 privind aprobarea regulamentului de recepție a lucrărilor de construcție și instalațiilor aferente acestora definește noțiunea „as-built” ca proiectul tehnic de execuție actualizat la data finalizării lucrărilor.
[Etapa a 3-a]

Design interior

Ne place să creăm spații cu personalitate, identitate și originalitate, în care clienții noștri să se regăsească și care să le ofere o experiență unică, inducând o stare de bine și confort prin toate detaliile de design.
Procesul de design începe de la o bună înțelegere a nevoilor individuale, avansând apoi către conturarea conceptului, rezolvarea funcțională și ulterior cu alegerea materialelor, mobilierului și a elementelor de decor.
Scopul nostru: să armonizăm universul interior al clientului cu spațiul final, de aceea plasăm omul în centrul fiecărui proiect pe care îl realizăm.
[SERVICII CONEXE]

Urbanism

În etapele premergătoare obținerii autorizației de construcție, realizăm documentațiile de tip PUZ (plan urbanistic zonal) și PUD (plan urbanistic de detaliu).

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) are caracter de reglementare specifică detaliată a dezvoltării urbanistice a unei zone din localitate (acoperind toate funcțiunile: locuire, servicii, producție, circulație, spații verzi, instituții publice, etc.) și asigură corelarea dezvoltării urbanistice complexe a zonei cu prevederile PUG-ului localității din care face parte. Prin PUZ se stabilesc obiectivele, acțiunile, prioritățile, reglementările de urbanism (permisiuni și restricții) necesar a fi aplicate în utilizarea terenurilor și conformarea construcțiilor din zona studiată.

Planul urbanistic de detaliu (PUD) detaliază modul specific de construire conform funcționării zonei și identității arhitecturale, relația clădirii cu vecinătățile, limitele clădirii, procentul și modul de ocupare a terenului, accesul auto și pietonal și altele.

[SERVICII CONEXE]

Consultanță

Pentru orice tip de lucrare contractată, oferim îndrumare asupra viitoarelor acțiuni ce trebuiesc întreprinse la autoritățile competente în vederea solicitării/eliberării actelor necesare.

Adițional, realizăm studii de potențial pentru fundamentarea deciziei de achiziție a unui teren care cuprind: analiza zonei, respectiv poziționarea pe harta orașului, prescripțiile specifice (permisiuni și restricții) aprobate prin documentațiile de urbanism (dacă sunt disponibile), identificarea punctelor forte și a celor slabe, modalități de valorificare a punctelor slabe prin intervenții creative și smart.